En god jul

Ja, varför är julen alltid så himla god? Jösses, man börjar ju likna en julgris själv, rund å go och redo för slakt. Är det för att det går ett helt år emellan som man glömmer bort att man varje år lovar sig själv att aldrig mer äta så mycket mat på en och samma dag? För jag glömmer det då, varje år, lagom tills potatisen är färdigkokt.
Hur som helst har vi haft en alldeles perfekt jul, lugn och skön, (alldeles för) god mat och trevligt sällskap. Alla hade varit snälla och fått klappar, vilken tur! Tomten kom, till och med. Till Idefix stora fasa, han kissade ner hela hallen när tomtefar klev innanför dörren och sen skällde han hysteriskt hela kvällen om någon sa ”ho ho ho” som tomten gjorde när han kom. Läskig typ, den där tjockisen i röd plysch-pyjamas. Tuva var också lite skeptisk, hon verkade inte riktigt kunna bestämma sig för om tomten var spännande eller bara skitläskig. Men han fick en kram i alla fall, innan han gick, av en liten Fjäril med munnen format i ett stort, förvånat ”o”.

Julklappsskörden var lite mindre i år än tidigare år, men fortfarande lite för stor. Tuva blev alldeles yr i bollen av alla paket, Anton orkade nog inte heller riktigt registrera allt han fick. Han ville hellre leka med de paket han öppnat, än titta i de som fanns kvar under granen. Idag har han varit ute och provat den största julklappen, paketet han sneglade mest på. För att få det största är häftigast, struntsamma vad som finns däri. Det var ett par skidor! Jag var lite fundersam på hur han skulle reagera, praktiska paket går sällan hem hos en 7-åring, men han såg riktigt glad ut. De verkar ha gått bra också, han for ut med farfar för att prova dem och jag hörde inga klagomål när de kom hem, bara glada miner.

Fjärilen har just knoppat in, håller tummarna för en hel natts sömn. Hon och Anton har haft farmor och farfar för sig själva ikväll, då mamsen och papsen tagit med sig Nilla och Raie på bio. Men nu ska jag kolla vad John Blund visar för film under ögonlocken. Tack för idag, slut för idag!

2 reaktion på “En god jul

  1. Annelie

    Även vi fick en vit jul. Nu är den på väg bort. jag önskar er ett gott nytt år.

  2. Annelie

    Det lät lite tokit jag menar att snön töar bort. Även om julen snart är över den med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *