En droppe solsken

Det är Tuva det. En droppe solsken!
Inatt var det mitt pass, att sitta med en hostig Tuva på soffan. Kolla på riktigt dålig natt-TV. Just nu känner jag mig lika ärtig som en månadsgammal disktrasa, men jag får snart krypa ner under täcket och sova bort den känslan. Tuva däremot, sitter just nu bredvid mig vid köksbordet och kvittrar som en fågel. Då kan man inte låta bli att må bra! Hennes skratt är som en intravenös injektion energi!
Som ni förstår har inte mycket ändrats, hon är fortfarande sjuk. Det enda som egentligen är annorlunda är att ingen medicin verkar ta längre, så nu går vi på kortisonet och håller tummarna för att det kan ge Tuva en chans att ta sig ur den här jäkla infektionen. Men hon får i alla fall sova på nätterna (ja, inatt var väl undantaget då), istället hostar hon som en galning hela förmiddagarna och en bra stund på kvällen. Vi känner oss så hopplöst maktlösa när hennes rödsprängda ögon tittar vädjande på oss. ”Snälla, få det att sluta”. Hon börjar bli trött nu, rent allmänt. Jävla skitförkylning.

Men det finns pigga perioder varje dag också, även om dom är korta så är dom guld värda. Igår blev det till exempel sjörövarslag i hallen när jag skulle gå ut med hunden. Anton hade lagt fyra leksakssvärd i trappan tidigare under dagen, vi plockade upp ett var sitt och vips var vi sjörövare hela högen! En garde! Hihi.

Våren struntar helt och fullt i att vi är lite slitna, den tågar in i alla fall. Härligt. Nu längtar man efter ljuset och värmen!
Jag dök in i garderoberna i veckan för att krafsa fram lite vårskor, det börjar bli varmt i vinterkängorna, men se där gick jag bet. Anton både växte ur och slet ut sina skor innan vintern kom så där fanns inga vårskor att plocka fram. Mina vårskor är också som bortblåsta och det ringer någon svag liten klocka i bakhuvudet om att de har vandrat samma väg som sonens, de var ganska slitna… Åt mig hittade jag i alla fall mina nätskor, så jag kan välja på att svettas om fötterna eller frysa, men jag kan i alla fall välja. Anton har att välja på vinterkängor, gummistövlar eller supervarma vinterstövlar.

Det får helt enkelt bli en runda till någon skobutik. Nästa helg kanske. Eller helst mitt i veckan, en halvtimma före stängning. Antar att det kommer krylla av folk både den här helgen och nästa, eftersom alla som får lön den 25:e torde ha fått sina pengar igår och alla som får lönen utbetald den 27:e siktar väl på att bränna den nästa helg. Hugaligen.

Näe, nu tror jag minsann att det får bli en kopp kaffe till! Och så vill Tuva att jag ska kolla på killar i Ellos-katalogen med henne, hihi.
Njut av helgen, hörni, det tänker jag göra. Och tala om för dina kära att du älskar dem, varje dag. Sånt tröttnar man aldrig på att höra.

Puss å kram hela dan!

2 reaktion på “En droppe solsken

  1. Annelie

    Vilken dag. skulle ut i solen, men var har jag min plånbok? leta som en ´galning till sist pärra alla kort. Nu i kväll kom på attb kolla min vinterjacka där var den spärrat allas kort i onödan Önskar att Tuva kryar på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *