Det snöar!

Jamen nu verkar det ju bli snö av på allvar här, hejja hejja. Vårkänslorna gick och lade sig igen när de där vita flingorna verkade lägga sig till rätta lite mer varaktigt. Jag måste ut och leta i förrådet imorgon, nåt pulka-aktigt måste finnas kvar. Våra pulkor har ju en benägenhet att bara klara en säsong… Vi har i och för sig en Segerbaden-pulka som vi fått låna, men jag vet inte om den gör sig i en pulkabacke.

Oh, jag har så överspända lårmuskler att jag är rädd att de ska spricka… har varit på årets första gympa-pass. Det första på väldigt länge överhuvudtaget. Kan det vara ett helt år sen sist? Idag tyckte jag i alla fall att det var dags att släpa sig till idrottshallen. Visst, jag har väl kommit igång och tränar lite grann här hemma också, men det är lite mildare former som Pilates och Yoga. Idag gick jag på ett Core-pass (där man koncentrerar sig på mitten av kroppen, rygg mage överarmar rumpa och lite lår)! Jösses amalia mandarin, jag blev så trött på slutet att varenda muskel i kroppen hoppade hejvilt. Väl nog var jag inte ensam, jag såg allt fler deltagare vars muskler verkade leva ett eget liv. Men när jag kom dit hade jag god lust att vända igen… För innan Core-passet så är det Kickbox. En massa tonårstjejer som hoppar omkring och boxar och kickar för glatta livet utan att visa nåt som helst tecken på att det skulle vara det minsta jobbigt. Sen stannade dom kvar för att gå på Core OCKSÅ!!! Jag tycker att man kunde införa nåt pass för ganska så muskel-lösa, trötta 2-barnsmammor. Jag kände mig lika smidig som Frankensteins monster bredvid de där flicksnärtorna! Tack och lov så blev vi till slut ett väldigt mixat gäng, från tonåring till pensionär, kvinnor och män. Så jag blev ganska bekväm ändå.

Tuva har provat sin korsett idag! Hon blev alldeles hänförd av den lila färgen, precis samma färg som på Tuvas overall. Det blev många provningar innan vi fick åka hem igen, för korsetten är ganska stor när den levereras till Ortopedteknikerna, sen får man skära till den så den passar. Och skära ut hål för knappen. Den färdiga produkten kommer nästa vecka, när den är alldeles klar i finputsningen. Jag tror att Tuva gillade den, för när ortopedteknikern tog av den så ville Tuva genast ha tillbaks den igen.
– Nej! Prova. Meeeera!

Ni skulle ha sett vad lång vår lilla tös blev i rullstolen när hon satt med korsetten på, då blev ju ryggen rak! Det var väl först då vi verkligen blev medvetna om hur mycket hon egentligen slokar med ryggen. Bilder på den fina korsetten kommer på bloggen så fort vi fått hem den.

Dagens höjdpunkt var nog ändå när Anton fick nåt han länge trånat efter. Cartoon Network! Vi har haft Boxer sen vi flyttade in, men det funkar inte nå vidare och på sistone har det blivit ohållbart. Signalen bara försvinner, så bilden blir svar, titt som tätt. Det är lite irriterande när man kollar på TV. Just som mördaren i en spännande film ska avslöjas så försvinner bilden och återkommer när eftertexterna börjat rulla. Gah!
Så idag kom TV-tjommen och satte upp en parabol istället, så att man kan se ett helt program utan svart ruta. Anton blev lyrisk när han fick veta att CN ingick i kanal-paketet! Och inte bara det, totalt tror jag det är sex kanaler för barn, Anton vet inte hur han ska hinna med att titta på allt inom ramen för den tid han får tillbringa framför TV:n!

En reaktion på “Det snöar!

  1. faster B

    Nu har jag läst bloggen och har full koll på era förehavanden. Himla praktiskt,- fast ibland vill man ju uppleva er live också. Träffade i alla fall en del av familjen vid stugan i lördags. Hörde att ni skulle på bio. Kul att filmen var bra och härligt att ni fick sova ordentligt.
    Kram på er!
    Faster B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *