Det årliga kaoset


Tja, det blev faktiskt inte så farligt i år. Jag talar om julkorten. De årliga, efterlängtade julkorten som vi knäppt på barnen ända sen de var små och skickat till nära och kära. Vartenda år har det varit bök och stök, svettiga föräldrar och röriga fotografier. För två år sedan hade vi en svettig Tuva och en rödgråten Anton på julkorten, men man alltid snygga till lite i Photoshop! Vi har alltid tagit dem i samband med Lucia-firandet, när ungarna ändå är uppklädda och klara. Vilket alltid bäddat för katastrof, eftersom man är stressad nog när det är Lucia-firande! Sen har Hasse fått sitta uppe natten lång och fipplat med bilderna och knåpat ihop julkorten så att de hann skickas före den 16:e dec (annars kan man inte vara säker på att de kommer fram med julporto på). Så i år testade vi nåt nytt, nämligen att ta julkorten i god tid! Och tänk, Tuva hann inte bli svettig och Anton hann inte bli så irriterad att han började grina.
Han började gnälla efter ungefär fem minuter, då kapitulerade vi på en gång och beslöt oss för att nåt av korten vi tagit måste duga. Och så får nån annan göra dem åt oss, Fujifilm eller Expert eller nån. Det blir nog jättefint tror jag!

Fast jag gillar ju de där misslyckade korten också, där ungarna liksom välter över varandra eller gör jättekonstiga miner precis när Hasse knäpper kortet. Det visar ju barnen i ett nötskal! Årets bilder har vi inte hunnit få in i datorn, men här kommer ett litet urval av halvlyckade bilder från tidigare år att fröjda ögonen med!

Var det nån som lyssnade på Rix MorronZoo imorse? Min bror medverkade ju, i Våga Fråga!! Ha, stolt som jag vet inte vad blev jag! Min brorsa, på radio!! Vad ska hända härnäst, vi kanske ska ta och vara med i På Spåret eller leda Bingolotto? Haha, nu är Hallströmmarna (ja, jag vet att jag heter Krogh, men jag är inte mindre Hallström för det) inne i mediabranschem, se upp Sverige!

Jag är i och för sig stolt över min bror även när han inte är med i radio, bara för att han är världens i särklass bästa storebror. Nog gnabbades vi som små, men då blev vi liksom klara med den biten. Brorsan finns alltid där när man behöver honom, att låna ut en axel att gråta emot eller ett öra att lyssna med. Han är otroligt rolig att umgås med, vi skrattar jämt när vi är tillsammans. Trevlig, charmig, intelligent (med världens största bank för divserse vetande, en typisk människa man ringer till om man är med i Postkodmiljonären och ringer till en vän för att få hjälp med svaret). Han är jätteduktig på bilar, alltså att mickla och skruva och få dem att funka och det är ju en bra förutsättning när man jobbar med sånt, vilket han gör). Oj, nu börjar det låta som en kontaktannons här, men sorry alla singel-tjejer! Denne stilige kis är redan upptagen och förlovad med världens bästa Anneli, så ni är helt chanslösa.

Asch, jag kan hålla på i evighet om vad som gör min brorsa till världens bästa, men jag är stolt över att vara hans syster och det var bara det jag ville ha sagt. Jag älskar dej, Tobbe!

7 reaktion på “Det årliga kaoset

 1. Kajsa

  Det låter som om din bror är underbar!!! Vilka fina foton på dina juveler! Även om den söte lille stjärngossen var rödgråten…

 2. Sofia L-Håkansson

  Jag brukar börja arbetsdagen med att läsa din blogg. Idag fick jag sån otrolig lust att ringa alla mina syskon och berätta för dem hur mycket de betyder för mig. Sen kollade jag på de misslyckade jul-bilderna. Inte för att vara taskig, men det var längesen jag skrattade så mycket. Känns lite skumt att sitta på kontoret och gapskratta, men jag kunde inte hjälpa det. Hahaha… Skrattar lite fortfarande.

 3. Agneta F

  Hej Ida, jag läser nästan dagligen din blogg. Är förundrad över hur du hinner skriva så mycket trots ”julkaos” fototagning, konstutställningar mm mm
  En önskan från en arbetskamrat som läst din bok och läser din blogg. Hon vill gärna ha din privata mailadress för att skriva till dig utanför bloggen så att säga. Kan du skicka den till mig på min mail???
  Många kramar från
  Agneta F

 4. Maria HAgman

  Tjena Ida!
  Jag har också en sån bror som du har, det är underbart att ha en att alltid kunna ringa till när man vill. Ni får ha det bäst tills vi hörs ! Dina juveler är ju helt enkelt underbara…… Kramisar från Maria.

 5. Annelie Johansson

  Hej Ida. Jag har en undebar syster Hon är 4 år yngre. tack för att du visar bilder på dina söta barn. Alla är fina, men den jag tycker mest om är nog julen 05

  Annelie

 6. Faster Nilla

  Ja Tänk Ida… Vet du jag har också en sån där bror!
  Men det vet du ju… Du va ju så smart att du gifte dig med honom! ;-)

 7. Stolt Broder (a.k.a. Mårrbrårr)

  Joo, lite bra är jag nog… Fast det finns faktiskt inget som slår min bäster-schwester. Du är helt fantastisk och en människa att beundra. Det finns ingen som du!! Kram från brorsan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *