Dagen som försvann

Det känns som om hela dagen bara har försvunnit. Fast ändå inte. Alltså, vi har ju gjort en del idag, men det känns ändå som om vi inte hunnit nåt alls. Vi tänkte åka till Borlänge innan Anton slutade F-klassen för vi kom till den hemska insikten att vi inte hade nån morgonklapp till Anton! Man måste ju ha en julklapp i strumpan på morgonen!! Iiikk, va hemskt! Ja, det var inte det enda vi behövde från Borlänge men det viktigaste. Nästan. Det allra viktigaste var en lek/hockeyhjälm åt sonen, för imorgon ska de åka skridskor på F-klassen. Jag vet ju så säkert att han har en blå Jofa-hjälm nånstans, men jag har letat som en galning. Den finns inte. Den enda förklaring jag kan komma på är den har blivit kvarglömd någonstans.

Förmiddagen gick så fort, och vi fick lite fika-besök så vi sköt upp Borlänge till eftermiddagen. Då kunde ju Anton åka med också. Han skulle stanna hos sin gudmor (Kristin) medan vi handlade. Anton älskar Kristin. Kristin älskar Anton. Anton hatar att gå i affärer. Saken var biff!
Och vi skulle ju inte ha så många saker. Vi skulle gå in på Barnens Hus och fråga om den där bilstolsklädseln som vi reklamerade för typ ett halvår sen. Och så skulle vi in på Biltema och köpa lite skarvsladd och kontakter. Sen till Kupolen och köpa morgonklapp och en hjälm. That’s it!
Men jädrar vilken tid det tar när man ska in på flera olika ställen! Det tog ju för bövelen två timmar, och då fick inte ens tag i nån hjälm!! Jag var så frustrerad att tårarna brände bakom ögonen, för det var fullt med folk på sportaffären och vi hade lite bråttom tillbax till Anton. Vi beslöt oss för att hämta upp honom och åka tillbaka och köpa hjälm, du kunde han ju prova den också. Även om tanken på att åka ifrån Kupolen och sen åka tillbax igen är hemsk.

Men se, Antons gudfar räddade dagen!
– Vad var det ni inte fick tag på? En hjälm? Jamen det har ju jag ute i garaget!

Och den satt som gjuten på Antons huvud! En riktig hockeyhjälm till på köpet, med galler för ansiktet och allt! Vit var den också, så Anton tyckte att han såg ut som en blandning mellan hockey-målvakt och Clone Trooper (Star Wars Soldat). Världens coolaste hjälm, och vi behövde inte släpa med sonen till Kupolen! Tack Patrick!!

När vi kom hem igen var det ju redan kväll! Hela dagen, borta i ett nafs!
Dagens roligaste ord är förresten fortfarande ”Noll”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *