Boolee!!

Det är Tuviska för Globen, det. Boolee!!
Redan i torsdags började hon ledsna på att vänta, lördag verkade liksom ligga så himla långt bort… Eftersom hon börjat smårossla har hon ju inte heller fått gå på några aktiviteter den här veckan eftersom det med största säkerhet hade satt stopp för resan till Globen. Men det blev lördag till slut i alla fall, trots att Tuva började tvivla på att det någonsin skulle bli lördag, hihi. Det första hon sa när hon slog upp sina bruna ögon var förstås…
– Boolee!
– Jajamensan, idag ska du till Globen!

Det är tur att flickebarnet har öron, ty annars hade smilet gått ihop i nacken varpå halva huvudet skulle ha trillat av! Medan Tuva fick frukost packade jag hennes väska, medan den lilla Fjärilen konstant manade mig att packa lite fortare.
– Öta, ötaaa!!!

Vi mötte Linda vid tågstationen och stannade för att vinka av dem. Det var en spänd och förväntansfull Tuva som för första gången fick åka lift upp på tåget för att påbörja sin allra första tågresa. Jag beundrar Linda stort för att hon ville göra den här resan med Tuva. Tåg, tunnelbana och Globenbesök, sen tunnelbana och tåg igen. Lite stressigt blev det vid T-banan när det blev kö till hissarna (det var nåt alldeles gröndjävulskt med folk ute och reste igår) men de hann i alla fall i tid till showen. Och de hann med tåget hem igen. Tuva hade fått en peng med sig av farfar att köpa nåt gott för och något minne från shoppen, men det hann de tyvärr inte. Tuva hängde inte läpp för det, när jag mötte dem vid tåget i Hedemora igår kväll sken hon som en stor sol!
– Hej älskling! Har du haft roligt?
– JAA!!! Boolee, boolee, HÄTTA!! Loolit, loolit. Tåaj!! (Globen, hästar, roligt, tåg.)

Hon log och skrattade hela vägen hem och bubblade om så mycket att jag inte hann förstå hälften. Men summan av kardemumman förstod jag. Tuva hade haft hur roligt som helst!

Anton åkte på utflykt åt andra hållet i vårt avlånga land. Han och Hasse for på hockey i Leksand! Det var trötta, men nöjda barn som slappade i soffan igår kväll och berättade vad de varit med om, hihi.
Själv for jag till Kupolen, solokvist som jag var, för att införskaffa lite julklappar. Vad tänkte jag på? Lönen kom i fredags, julen nalkas. Kupolen var smockfull med folk!! Jag hittade i alla fall några klappar till Tuva och några tröjor till Anton (pojken växer som ogräs, så de kan inte vänta ända till jul, han fick dem direkt när han kom hem). Jag kikade lite på julpynt, ljusslingor, stjärnor och gardiner men tänkte att jag har ju sånt hemma så några sådana attiraljer inhandlades inte. Väl hemma rev jag fram jullådorna från förrådet och skulle sätta igång att julpynta…

Efter att ha grävt långt om länge i lådorna började minnet så smått återvända…jag storrensade i jullådorna förra året när julen var över. Slängde allt som var trasig och i dåligt skick. Som till exempel ljusstakarna, ljusslingorna som inte fungerade och julgardinerna som efter många år tappat formen och krympt så pass att de inte gick att sy om mera (jag har kortat av dem varje år eftersom de krympt i tvätten). Så här står jag, det är första advent och jag har inte just något pynt att sätta upp. Jo, fönstren på framsidan ser lite juliga ut ty jag hittade två stjärnor på fot som fungerade och därmed klarade sig undan förra säsongens storstädning. Anton har fått upp sina hängande julstjärnor i fönstret också. That’s it. Ljusslingan vi har ute lyser bara fläckvis, så den får vi ta och riva ner.
Ser ut som om jag måste ge mig ut i julhandeln en gång till och införskaffa lite julpynt. Hugaligen, hemska tanke. Önska mig lycka till…

En reaktion på “Boolee!!

  1. Annelie Johansson

    Tur att det äntligen blev lördag så Tuva och Linda kom iväg på sin resa. Vilken upplvelse att vara i globen och få se alla hästar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *