Härliga måndag!

Söndagen var ju inte pjåkig den heller, förstås. Smarrig Fars Dag-middag hos svärmor och en alldeles för god dessert. Inte bra för midjemåttet, men å andra sidan heter det ju att ”vara i form” och mig veteligt så är rund också en form.
Tuva blev ganska pigg så fort hon insåg att det var måndag, vilket innebär att Linda kommer! Oj, så glad lilla fjärilen blev när hennes alldeles egen assistent stod i dörren.  Och ännu gladare blev hon när det gick upp för henne att det var ridning idag! Tuva hade knappt hunnit sätta sig tillrätta på hästen innan hon började tjata om att få trava. Det var avancerade övningar vill jag lova, vi skrittade över ett lågt hinder och två bommar, vilket lockade lilla fjärilen till världens skratt (det gungar så härligt när hästen lyfter lite extra på hovarna för att inte slå i hindret), sen blev det trav på ena långsidan av ridhuset ( varpå Tuva skrattade så mycket att hon höll på att kikna). Nu ser hon himla trött ut, men har redan mentalt börjat ladda för badet imorgon och allt kul hon och Linda ska hitta på då!

Vid tre hämtade jag en ovanligt glad son från fritids, en glädje som hade två anledningar. Dels så hade hans klass varit på konsert idag, Pettson och Findus hade kommit till dramasalen och sjungit för och med barnen. Det var en hit! Han berättade så mycket och så fort om det att jag inte hann uppfatta ens hälften. Den andra anledningen var att idag är det tillåtet att spela Nintendo DS igen! Sonen har nämligen haft en TV-spelsfri vecka vilket är att jämställa med tortyr av värsta slaget enligt honom själv. Oh, han såg ut som en barn på julafton när han öppnade DS:et och väntade på att spelet skulle starta. Just nu sitter han och mumsar glass (ja, på en måndag, jag är en mor helt utan karaktär) å kollar på Bollibompa. Tuva sitter bredvid och är fullkomligt förhäxad av barnprogrammet.

En reaktion på “Härliga måndag!

  1. Annelie Johansson

    Bra att ni är friska igen. Det glädjer mig att Anton och Tuva har haft ern så kul dag med konsert och ridning.
    Spel och glass viken toppen dag.

    kram Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *