Åter till vardagen

Häpp! Så var hela höstlovet förbi, svisch!
Tja, jag har ju inte märkt så mycket av själva lovet eftersom jag har jobbat…men Anton och Tuva har ju varit lediga! Tuva tycker att det här med lov och ledighet är fullkomligt överflödigt, hon skulle helst vilja att skola, simning och ridning varade varje vecka året runt. Fast jag tror att den här veckan kom alldeles lägligt för henne, hon har varit trött och slö så en veckas vila var på sin plats.
Anton, däremot, har njutit av ledigheten. Bara vara hemma och ha det bra! Under veckan har han inte gjort något särskilt, varit hemma och haft det gott bara. Förra helgen var ju kalas för hela slanten och den här helgen har vi lagt alla måsten på hyllan och ägnat oss åt varandra och våra nära och kära. Smutstvätt och dammråttor har fått härja fritt! Det kommer väl ikapp mig nu i början av kommande vecka…

Idag har vi varit ute hos svärföräldrarna och försökt knäppa lite höstbilder på barnen. Skomakarens barn, ni vet… Det gäller för fotografer också. Fotografens barn är hopplösa att fotografera. Vi for ut till svärföräldrarna för att de inte har hunnit kratta upp sina löv ännu, så där är sceneriet helt perfekt för höstbilder! Redan när vi började kratta ihop löven till en hög (som ungarna skulle ligga i sen) började sonen tjura. Han vill gärna regissera. Allt. Hela tiden. Och blir det inte precis som han vill kan han bli surare än en citron inlagd i ättika.
Så när alla löv var på plats i den fluffiga bädden var det mungiporna rakt ner… Eftersom vi kom igång ganska så sent på dagen var vi tvungna att skynda oss lite med fotograferandet, innan ljuset blev för dåligt. När det är lite bråttom tenderar Anton att bli sur och tvär fortare än om vi har gott om tid på oss. Lägg till detta en golden retriever som får fullständigt glädjefnatt av alla härliga löv, som far omkring som ett yrt troll helt utan kontroll på vare sig hastighet, riktning eller eventuella hinder i vägen (så som rullstolar, fotoutrustning och barn). Där har ni receptet för totalt kaos!

Fast…eftersom det råkade vara en helt fenomenal fotograf som plåtade så tror jag nog att det blev rätt fina bilder ändå!
Imorgon är det åter till vardagen som gäller, så nu ska jag passa på att turbonjuta av sluttampen på helgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *