Anti-Anton

Herre min skapare vilket humör min son har haft idag, han måste ha svängt benen över fel sida sängen. Vilket i och för sig är omöjligt, eftersom det är en våningssäng som står emot en vägg. Det finns bara ett ställe man kan svinga benen över…
Arg som ett bi har han då varit i alla fall. Det började illa med att hans bästa kompis inte svarade i telefonen när Anton ringde och ville leka. Det är verkligen ingen bra början på dagen, för då duger det inte med nån annan kompis heller. Jo, han hade ett andra-handsval, men den kompisens telefon fungerade inte. Dom bor dock inte så hiskeligt långt härifrån så vi tog en promenad dit och plingade på dörren. Ute regnade det ihärdigt, men vi kunde inte ta bilen för den hade Hasse (som har jagat får hela dagen). Efter stök och bök med galonkläder så kom vi i alla fall ut på den där promenaden. Men ve och fasa, den kompisen var inte heller hemma!

Nu var Anton riktigt lack kan jag lova, när vi kom hem igen och bylsade av oss kläderna hamnade vi i ett riktigt praktgräl om X-boxen. Anton ville spela, men hade redan förbrukat sin dags-dos av speltid. Gud anåda, vi vrålade så finporslinet skallrade i skåpet! Och så blev vi sams. Bråkade. Blev sams. Ja, så där har vi hållt på hela dagen. Tuvas myshörna har vi inte hunnit sätta upp idag, vi har varit ute mest hela dagen och försökt få Anton på bättre humör. Lite glad blev han i alla fall av att baka (och äta) muffins med kanel & vit choklad. Ännu lite gladare blev han av långpromenaden till apoteket och tillbaka hem igen. Och nästan helt nöjd blev han när han insåg att det faktiskt är lördag (godisdag) imorgon.

Men jag har inte bara bråkat med Anton idag, jag har hunnit annat också. Som att torka spyor till exempel. Zingo var nämligen med Hasse hela dagen, de var ute vid fåren och skulle sätta upp en ny hage åt dem. Mattes lilla älskling såg till att äta både mycket och väl av all härlig fårspillning som låg och doftade i det regnvåta gräset. Sen kom han hem, till mattes nyskurade golv, och spydde upp allt fårbajs igen. Uäärk!!
Men nu verkar hans mage i alla fall vara tom. Hoppas jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *