Åh suck!!

Ja säg den lycka som vara för evigt!

Igår eftermiddag fick Tuva feber, pang tjoff bara. Som blixt från klar himmel. Hon blev dunderhängig trots en ganska beskedlig feber på 38.2, ögonen blev glansiga och halvslutna och ataxin (ofrivilliga skakningar i armarna) blev väldigt påtaglig. Efter nån timma började hon ojja sig och försöka krysta. Va skönt tänkte vi, om det bara är en bajsklutt som satt sig på tvären, det kan vi ju råda bot på! Det har nämligen blivit så förut, att hon fått feber för att hon varit förstoppad. Ipren, massage och mera massage och vips så kom där två rejäla lass efter en timme. Tuva blev genast piggare och gladare, men febern höll sig kvar.

Imorse tittade en ganska pigg men rosig tös ut ur spjälsängen och hälsade godmorgon. Månne feberfri? Skulle väl inte tro det! Fortfarande 38.2, sen har den klättrat så smått hela dagen. Nu är vi uppe i 39.7. Efter middagsnutrinin (sondnäring) tänkte jag att febern skulle få sig en match genom ett bad. Avdunstningseffekten kan göra underverk på febriga små älsklingar. Tuva tyckte det var jätteskönt, men efter några minuter fick hon sån frossa att hon höll på att skaka sig ur badbaljan. Och till råga på allt så fick jag se en liten bula på Tuvas tumme när hon badat. Den var minsann inte där igår…vätskefylld är den…vattkoppor? Nä, kyss mig! Jag har finkammat lilla tösen, men jag hittar bara en sketen liten blobba, men likförbaskat är den vätskefylld och fanns inte där imorse.

Alltså, det funkar inte med vattkoppor nu. Kalaset är tajmat in i minsta detalj, kakor och bullar finns redan hemma. Och ballongen, serpentiner, partypåsar, Spiderman-tallrikar….röd och grön saft…

Anton är inte heller pigg så det stör, jag har tempat honom tre gånger under eftermiddagen och kvällen, och det har klättrar uppåt. Än är vi inte upp i officiell feber, men jag ger mig fasen på att han också får feber. Imorgon har jag bergis två goungar fullkomligt täckta i vattkoppor….

Anton är i alla fall fortfarande väldigt nöjd med sitt nya rum. Just nu sitter han i sin koja och kollar på Turtles å knaprar färska ananaskuber. Håll tummarna för en kopp-fri natt!!

En reaktion på “Åh suck!!

  1. "Stina"

    Hmmm…vattkoppor….kanske jag och Dennis ska kika över ändå då… =) Vore ju inte fel om han fick sin omgång nu när han e så liten…Återkommer om det imorgon!! Pusspuss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *