Vaken-natt

God Morgon!! Klockan är fem på morgonen, Tuva och jag är fortfarande vakna. Varför vet jag inte riktigt och det är ganska enerverande. Jag kom i säng runt midnatt, efter Tuvas sista måltid för dagen. Somnade ganska omgående på spikmattan och vaknade klockan ett av att Tuva hostade. Inte särskilt mycket, men jag vaknar av det ändå. När hon hostat färdigt blev hon ledsen, snyftade och ropade på mamma. Så mamma klev upp och tog upp Fjärilen i soffan.
Hon behövde nog bara lite hjälp att somna om. Trodde jag.

Men näe. Trött var hon, ingen tvekan om saken. Ögonen var bara smala springor som i underkant pryddes av såna där förträffligt tjusiga påsar som man får när man är jättetrött. Hon slumrade till någon minut i taget, men vände och vred sig konstant, vaknade, knorrade lite, slumrade. Och jag har inte kunnat lista ut varför, således har jag heller inte kunnat avhjälpa problemet. Hon var varm och lite svettig, men hade ingen feber så Panodil kunde inte skrämma fram John Blund ur sin gömma. Hostan kom inte tillbaka under natten, så Puff kunde inte heller hjälpa oss tillbaka till Drömlandet. Jag har masserat och smekt så jag har sockerdricka i fingrarna, i fall det kunde vara spända muskler som var problemet men det har inte heller hjälpt. Det är så frustrerande när jag inget kan göra!!
Min egen sömn var väl struntsamma, den kan jag ta igen när maken fått sova klart eller när Linda kommer. Men Tuvas sömn är svår att ersätta. Hon behöver sin vila så väl, den går sällan att kompensera med en middagslur för Tuva sover inte på dagen. Suck.

Nä, nu ska jag gå och bre en macka till kaffet jag kokat. Morgonfåglarna vaknade och började kvittra för en timme sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *