Upp och ner

Så har humöret varit idag. Upp och ned. Vi var ganska trötta allihop när vi vaknade, just då var väl humöret ändå ganska så gott. Lite ont i halsen, lite ont i huvudet, lite täppta näsor.
Efter en lång skön promenad med hundarna kände jag mig som en ny människa, började städa och sjunga julsånger! Sen fick jag en riktig humör-dipp och blev helt utan anledning sur som en veckogammal disktrasa. Hasse försökte trippa på tå för att jag inte skulle gå från sur till arg. Jag var ju så glad för ett ögonblick sen?
Men just då kändes allt bara skitdrygt, dammråttorna på golvet, dammet i bokhyllan, disken på diskbänken och så ville Anton ha lunch mitt upp i alltihop! Just då kommer svärmor insvepande som en god fé och vänder på humöret igen. Hon hade med sig en present från en av världens goaste människor, Anna. Hon är en sån där människa som man blir varm i hela hjärtat bara av att få se en liten skymt av henne! Hon är så himla generös och omtänksam. Om någon är lite hängig eller nere så är hon genast där och muntar upp.
När hon hade läst ut min bok kom hon förbi med blommor och chokladbollar. Nu hade hon sett inslaget på TV och ville lämna en present igår, men vi var inte hemma så hon gav uppdraget till svärmor.
I en liten svart ask låg det vackraste armband jag nånsin sett! Pärlemor och silvet och små hjärtan, helt oemotståndligt! Gissa om humöret svängde upp på topp igen?! Vilken urgullig grej att göra! Tack, snälla underbara Anna!

Plötsligt insåg jag hur jäkla oviktiga dom där dammråttorna var, dom har ju faktiskt legat där i flera dagar och rymmer ingenstans om jag ställer ifrån mig dammsugaren. Och dammet, det lägger sig snart igen så varför ha så bråttom med att damma bort det? Jag gjorde lunch, sen lade jag mig på soffan med Tuva medan Hasse gick upp med vår förkylde son och byggde rymdskepp i Lego! Sen har resten av dagen gått i väldigt lugnt tempo.

Tuva är rätt hängig, febern kom idag. Hon satt i sin stol vid köksbordet och vilade pannan mot bordsskivan.
– Hur är det Tuva?
– Braaa…

Ha, du ljuger! Hon har inte orkat leka nämnvärt idag, men en tur i Humlan ville hon ändå ha. Gräva lite i kökslådorna. När hon sedan blev för trött för rullstolen gjorde Anton sitt bästa för att roa sin trötta lillasyster. Dom har kollat på TV, Anton har hoppat omkring och spelat apa så Tuva vek sig dubbel av skratt, de har kikat i leksakskatalogen och önskat julklappar. Mina busungar.

Nu har hon äntligen somnat, men det var trögt. Luftvägarna börjar tjockna så det nästan låter lite krupp-aktigt när hon hostar (det blir snabbt så när hon blir förkyld) och det kryper i kroppen på henne.  Men det där prisbelönta leendet är aldig långt borta!

Antons humör har också gått lite upp och ner, men lill-gammal som han är så inser han faktiskt att det beror på att han är trött! Flera gånger har han brusat upp och fräst som en irriterad katta för småsaker, sen har han lugnat sig.
– Äh, förlåt. Jag är bara så trött!

Det tycker jag är ruggigt insiktsfullt för en 6-åring.
Han har tappat en tand till idag! Han har nu två gluggar i nederkäken och en helt enorm i överkäken! Det ser så vansinnigt gulligt ut! Jag tog kort på det, men jag var tvungen att lova dyrt och heligt att det inte kom ut på bloggen. Endast mormor skulle få se kortet. Lovat är lovat!

Däremot kan jag fröjda er med en härlig bild på min dotters humörsvängning idag! Det var när hon satt i Humlan och kollade i kökslådorna. Vi har en låda som är absolut och totalt förbjuden, Knivlådan! Men Tuva öppnade den ändå, och tänkte stoppa ner handen. Så jag ryade åt henne att stänga lådan, och jag tog arga rösten för att verkligen visa att den där lådan rör man inte under några omständigheter what-so-ever!!
Hon blev så jäkla arg! Skrynklade ihop ansiktet som en allt för gammal apelsin och rullade in till pappa för att beklaga sig! Jag skrattade så jag höll på att pinka på mig när jag fick se hennes min!!

2 reaktion på “Upp och ner

  1. Morbror & moster

    Snuttan, vi kan höra henne å sitter å skrattar gott, hon e bara så söt, hon har lärt sig hur hon ska bete sig… men tyck synd om mig då!!! för mycket glamour på TV??? :-)
    kramar i massor från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *