Sommarfest!

blomma

Tuva har just stupat i säng efter en lång dag. Eller ja, så lång blev den väl inte med tanke på att vi sov borta hela förmiddagen – härliga sommarlov! Jag vaknade vid halv tio och var kissnödig, då hade Anton precis krypit ner i vår säng, Tuva snusade gott i sin. Jag tänkte att Anton kommer väl upp han också, det brukar han ju alltid göra när jag klivit upp. Sneglade in i sovrummet, han såg ut att sova ganska gott så jag lade mig på soffan en stund. Skulle bara gosa lite med Idefix innan jag gjorde medicin till Tuva, men somnade ju så klart som en stock! Halv elva började vi vakna till, Anton och jag. Halv elva! Det måste vara nåt slags rekord! Hasse och Tuva vaknade närmare elva, så vid tolv var vi fit for fight. Tror bestämt att hela familjen behövde lite sommarlov med långa slappa morgnar.

Vi kom ju i säng rätt sent igår förstås, det var dags för ko-släpp på Kallbäck. Det strulade med elen till stängslet så själva kosläppet blev väl inte av förrän det var snudd på natt, därav den sena nattningen igår.
Jag kramade det sista ur städrycket idag genom att dammsuga och snygga till lite på övervåningen. Städade gäst-toan också och duschkabinen. Fy vad jag avskyr duschkabiner! Det är en så komlpett korkad konstruktion med massor av springor där skit och snusk liksom riktigt kan boa in sig. Den måste ut ur mitt hus! Fram för gamla hederliga duschdraperier som går att tvätta i maskin. Betvivlar stark att jag skulle lyckas mickla in kabinen i tvättmaskinen…men det skulle förstås se hysteriskt roligt ut om jag provade!

Kring middagstid for vi mot Falun och sommarfest på Stugknuten! Vi var ett härligt gäng brukare, anhöriga och assistenter som gick lös på ett härligt bord med skinka, kalkon, potatissallad och grönsaker. Mums!
Anton var väl inte så imponerad av förtäringen eftersom han inte kunde tänka sig smaka på vare sig skinka eller kalkon, potatissallad är helt uteslutet. Hans tallrik bestod av tre körsbärstomater och en baugette, varav han åt en körsbärstomat. Tomaterna var, enligt sonen, sura som citroner och baugetten var inte alls god. I själva verket tror jag bara att han hade för mycket bus i benen, för så fort han tackat för maten studsade han upp och började leka.
När vi vuxna plockat i oss så vi höll på att spricka var det dags att göra av med lite kalorier: dags för brännboll! Gud, vad kul vi hade! Alla var med på sina villkor, med rullatorer, permobiler och rullstolar. Ett Dream Team helt enkelt! Tuva skrattade så hon skrek när hon slagit iväg bollen och vi sprang för allt vad Humlan höll för att klara oss undan att bli brända.

Härliga, solmogna jordgubbar med grädde blev en uppskattad avslutning på kvällen. Det kunde Anton äta utan krusiduller minsann! Tuva fick också smaka förstås, efter att jag mosat hennes jordgubbe, hackat den med kniv och gaffel, mosat lite till och avlustat med ännu en hackning. Mer mosad jordgubbe går nog inte att finna! Hon klarade hela fem smakisar med jordgubbsmos och grädde innan allt satte sig på tvären. Lika glad för det var Tuva där hon satt och hostade som en gammal pensionär med jordgubbe i hela ansiktet!

En reaktion på “Sommarfest!

  1. Kristin

    Låter ju underbart!! Tänk om alla här kunde sova till halv 11…eller halv 9 …eller halv 8 kanske!!!!! Du, nu när du gjort så fint hemma hos dej är det väl dags att komma hit en sväng o göra ett ryck??? Jag bjuder på mat, dryck o fika o du städar!!! Nå, vad säger du?? Annars kan ni väl komma ändå o bara hälsa på?? Puss o kram hela dan!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *