Renoveringsrapport

Dagens före-och-efter-bilder.

Ser kanske inte så märkvärdigt ut, men det är inte helt okomplicerat att smälla upp en helt ny vägg med vinklat hörn! Det är mycket mäta, fundera, mäta igen. Till på köpet var vi tvugna att åka in och köpa fler reglar så arbetet kom inte igång förrän på eftermiddagen. Jag tycker att jag har världens bästa snickargubbe! Själv begriper jag inte mycket av sånt där, vinklar å reglar och spik å skruv. Men jag hjälper gladeligen till med det lilla jag kan: hålla i och se glad ut.

Både vardagsrummet och sovrummet känns genast mycket trevligare fastän projektet bara är i sin vagga. Kanske kanske att väggen blir klar imorgon, så vi kan börja tapetsera i helgen. Längtar! Vi hämtade ju hem tapeterna idag så nu kliar det i fingrarna efter att få sätta upp dem!

Medan Hasse var och köpte virke åkte Tuva å jag till simningen. Det blev ingen simning i tisdags, för Tuva var så himla trött (men det får man vara när man bara har sovit 1½ timme på hela natten) och så lät hon lite rosslig. Men idag blev det av! Tuva var jätteglad förstås, och så fort hon såg Stina så var jag som vanligt ganska oviktig. Det är så härligt att se dem i vattnet där de plaskar, busar och tränar. Efter 45 minuter höll Tuva på att somna i Stinas knä under stretchingen, med ett trött och förnöjt smil över hela ansiktet.

Anton har haft en kompis här på eftermiddagen, Emma. De lekte kurragömma medan jag lagade mat. Efter några vändor kurragömma började väl fantasin tryta vad gällde gömställen, så Emma frågade om inte jag kunde gömma henne. Så det gjorde jag. Då ville så klart Anton ha hjälp att gömma sig nästa gång, och sådär höll vi på. Jag tror att jag tyckte det var minst lika kul som ungarna tyckte. Fast ett gömställe kunde Anton inte sitta still på. Jag gömde honom i tvättkorgen, och lade tvätt över honom. Han syntes inte alls, men när Emma gick omkring och letade så hörde jag inifrån tvättstugan:
– Näe fy vad det luktar här, jag ger upp och kommer fram innan jag kräks i tvättkorgen!

Glömde att sonen är kräsmagad…

2 reaktion på “Renoveringsrapport

 1. Ango

  Kul med snickeriprojekt. Min man är också sån där som mäter lite och så slänger han upp en vägg. Själv skulle jag inte riktigt få den att stå kvar tror jag ;). Jag brukar delta i projekten först när det är dags för målning. Det passar mig!

  Känner igen det där med kurragömman. Här är det likadant. När alla gömmor är uttömda så får man rycka in och hjälpa till. Tvättkorgen har jag också funderat på, men man får se till att de inte är kräsmagade alltså ;).

  Ha en underbar helg!
  Kram
  /Ango

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *