Multiplikationstabellen på studs!

Anton har 2:ans multiplikationstabell i läxa till imorgon. Hela klassen har samma läxa, och det är andra veckan de jobbar med samma gångertabell efter som de allra flesta fortfarande är osäkra på den. Så även Anton. Men hur underlättar man inlärning hos någon som har svårt att koncentrera sig och har myror i brallan? Genom rörelse, förstås!
Vi studsade oss helt enkelt genom hela tabellen, gång på gång. Jag tog ett skutt medan jag sade ett tal, och Anton fick ta ett skutt när han svarade. Hur kul som helst, och det blev rätt varje gång! Vid läggdags övergick vi till att ta ett tal per trappsteg på väg upp till Antons rum, funkade också finfint. Det måste jag lagra i minnesbanken för framtida knepiga läxor!

Innan vi kom på vår multiplikationstabell-lek var det dock inte lika glada tongångar… Ännu ett i raden av alla ändlösa gräl kring maten. Pojken äter ju snart ingenting! I och för sig bjöds det kokospanerad sejfilé idag, men upplägget för grälet är detsamma för alla maträtter utom pannkaka, korv, köttbullar eller tacos… Anton petar i maten i en dryg halvtimme, tills Hasse och jag har ätit upp. Efter 45 minuter börjar vi så smått duka av medan sonen sitter och beklagar sig över att maten är kall. Och äcklig. Suck. Karusellen är igång. Men men, snart nog kickar tonårshormonerna in och då lär jag väl knappt hinna handla i samma takt som han äter!

Tuva har varit på besiktning idag. Rutinbesök hos Dr Kalkyl! Hon gick igenom utan anmärkning, haha!
Vårt enda aber är det sega, envisa slemmet som fortfarande hänger i och inte vill ge sig. Vi spånade om allt möjligt och kom fram till tänkbara lösningar. Grundproblemet är ju att Tuva inte får upp det, utan drar det upp och ner i luftvägarna tills det blir segt som vispad äggvita. Den bästa lösningen vore antagligen en hostmaskin eller en PEP-mask. Men det har vi redan provat, nackdelarna slog ut fördelarna. Tuva är så rädd för allt med mask att hon ju vägrade gå in i sitt rum igen, sedan hon sett hostmaskinen där en gång! Så vi ska blåsa bubblor i vatten med sugrör istället. Mycket roligare!!

Faktiskt så roligt att hon tycker att vi borde ägna oss åt lite bubbelblåsning just nu…istället för att försöka somna, hihi.

En reaktion på “Multiplikationstabellen på studs!

  1. Cilla

    Vilken fantasi du har!!! Det gäller att tänka lite utanför ramarna så går vissa saker lättare. Jag skulle allt behöva lite av din fantasi för nu är det tomt i fantasibanken här….
    Ha det så gott!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *