Livets dryck!

Lilla Fjärilen har haft en riktig smak dag idag! Och en ganska spak dag , men det kan vi återkomma till. Smakerna först.
Vid frukosten blev det en smakis av mammas jucie, surt men gott! Runt lunchdags så tyckte väl Tuva att jag inte bjöd henne på något tillräckligt fort så hon tog saken i egna händer.
Jag hade lagt fram en smörgås på bänken som skulle bres till soppan som stod i mikron på värmning, och när jag för en kort stund vände uppmärksamheten åt annat håll var Tuva snabb som blixten att ta tillfället i akt! Mamsen stod och pratade med frisören, ty de små trollen i detta hus ser ut som riktiga rufs-bollar!
När jag vände mig mot Tuva igen såg jag att min smörgås låg på golvet, en bit ifrån bänken som om den vore kastad dit. I sin högra hand hade dock Tuva lyckas nypa av en kant av smörgåsen som hon klämde för kung och fosterland medan hon försökte pula in den i munnen. Ibland är hennes knackiga motorik till räddning, tänk om hon lyckats pula in hela kanten i munnen?!

Glad som en sol smilade hon upp sig mot mig och sade:
– Smaka!

Mamsen var tvungen att vänligt men bestämt avlägsna den livsfarliga smörgåskanten från den glada Fjärilen. Som förresten inte var så glad efter det. Jag mutade med broccolisoppa istället, det fungerade finfint som ersättning. Det blev 4 smakisar av soppan (totalt ungefär en tesked) innan Tuva var nöjd för stunden.
Mmm, för det höll bara i sig till middagen, då det stod pannkaka och sylt på menyn. Fyra sorters sylt till och med!
– Ta fram alla syltar vi har, för jag vill smaka på allihop! beordrade sonen

Så det gjorde jag. Varpå även lillasyster ville smaka av alla sorter, förstås. Och lite jucie. Hälften kom på retur och hamnade på tröjan, men Tuva var nöjd som få. Gott gott!
Den slutliga smakisen var Livets dryck, vanligt vatten. Hon passade på när det var dags för en liten kvällsdusch, hon grabbade tag i handtaget med stor beslutsamhet och förde munstycket till munnen och sörplade som en tok. Hostade som en tok gjorde hon ju också förstås, men det förtog inte glädjen. Oj, så kul det var!

vattenmums

Ja och så var det ju det där med spak också. Det har hon varit, mest hela dagen. Blek om nosen och jättetrött mellan smakisarna. Tur att det finns en skön soffa och Playhouse Disney på TV:n att ta till när orken tryter!

En reaktion på “Livets dryck!

  1. Annelie Johansson

    Er lilla fjäril är så söt och go. Synd att Tuva inte kan äta det hon vill.

    Annelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *