Fredagsmys med barnen

Solokvist med barnen ikväll, Hasse och Barkis är på hockey (heja Leksand!). Vi har passat på att moppa oss riktigt ordentligt (moppa är dialekt och betyder mysa, vi har alltså inte skurat golven). Till middag blev det nåt alldeles exotiskt: kockens favoriter i repris. Rester alltså. Men vi piffade middagen med att lägga till dessert, äppelpaj med hemkokt vaniljsås. Mums!
Så har det ju varit final i Lets Dance också! Anton gillar programmet, så vi har suttit här i soffan alla tre och hejjat på Magnus. Fast Lailas shownummer var ju i världsklass, jag får erkänna att jag började lipa. Gud, vad jag skulle vilja kunna dansa så där! Det är så vackert, så graciöst, så passionerat! Jag skulle nog mer se ut som en ko som fått en släng av Creutzfeldt-Jakobs (galna ko-sjukan)…
Men lite graciös är jag väl, jag är ju ute och joggar i alla fall. Idag har jag köpt mig nya löparkläder och rustat för våren, det riktigt kliade i benen efter att få ta en tur när vi kom hem. Men jag har lovat mig själv att inte jogga förrän på måndag, så benen fått vila och återhämta sig från inflammationen. Förresten har det blåst nordan hela dagen och till på köpet så snöar det, det har dämpat löparlusten lite…

Just nu tror jag att jag ska krypa ner under en filt och bara njuta. Tuva sover gott i sängen (förkylningen verkar inte bli värre, tack och lov), Anton snarkar på soffan bredvid mig med Idefix ihopkurad tätt intill och vid mina fötter ligger ”tratten” och drömmer om tuggeben och stora gröna ängar att springa omkring på. Mysigare mys-fredag kan det knappast bli!

2 reaktion på “Fredagsmys med barnen

  1. Kristina Svedberg

    Håller fullständigt med en tidigare kommentar, det är märkligt så involverad man blir i er familj,trots att jag inte känner er. Jag följer också bloggen varje dag och njuter av de fina bilderna på dina tre ädelstenar, men du borde själv få dyka upp på bild ibland! Ens egna krämpor förminskas betydligt när man inser hur Tuva kämpar. Hoppas ni får en fin helg och du Ida, jag skulle nog testa modellflygplanet….

  2. Irene Ek

    Underbart med mysfredagar..vi skulle oxå ha det igår..och vet du vad jag hade oxå bakat äppelkaka med ”äkta vaniljvisp” till..men ”grabbarna” fick äta själva för febern golvade mig,min förkylning spökar nog fortfarande verkar det som eller så var det ”nordanvinden” som bet mig, frös när jag var ute med Junior igår…lika bra var det för jag hade Laila och Tobias som favorit..och jag orkar inte med fler besvikelser nu :-)
    Tänk att sommartiden börjar inatt det känns konstigt..för den riktiga sommaren känns lååångt borta idag.
    På återseende…och stora kramen från Irene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *