Fräsch som en nyponros

Ah, igår var jag på hudvårdsklass hos en väninna. Vi var fem tjejer som fick prova en hel hoper med hudvårdsprodukter från Mary Kay. Bland annat fick vi ge våra händer en riktig omgång med peeling och fukt å jag vet inte allt vad det var, jag hade händer lika lena som en barnrumpa när jag kom hem. Lite foundation fick vi prova också, och en penna som döljer det mörka under ögonen. Wow, en sån kanske man skulle införskaffa! Jag såg ju nästan pigg ut när jag hade kletat på mig det där (annars har jag en ganska osmickrande blå ton på huden under ögonen). Eller inte, när jag så prislappen. Jag köpte faktiskt ingenting, det var lite för dyrt för min plånbok även om produkterna utan tvekan höll en väldans hög klass. Men alltså…nästan 600 spänn kostade hand-kitet. Det är ruggigt mycket pengar det! Kvällens stora specialerbjudande var en väska med alla hudvårdsprodukter man kunde tänka sig i en praktiskt väska till det fascionabla priset 3900:-, och då var rabatten på 1500:- avräknad. Gulp!

En trevlig kväll var det i alla fall, det är huvudsaken.
Tuva blev snuvad på simningen igår också, hon var så himla trött att jag bestämde mig för att vi skulle stanna hemma. Natten till igår sov Tuva 1,5 timme sammanhängande! Hon hade ont igen, var ledsen. Hasse tog ut henne till soffan och där blev de kvar hela natten. Sen slog hon upp ögonen när jag och Anton klev upp vid sju-snåret och tyckte att det var Godmorgon! Jag försökte få henne att sova flera gånger under dagen igår, men nähä då. Se det hade inte lilla damen tid med alls.

Natten till idag sov hon i alla fall, så vi var pigga och ystra nog att gå på dagis. Tuva blir alltid lika glad när jag talar om att vi ska dit!
– Måla. Äpple.

Det är hennes svar på ”vi ska åka till dagis”. För det är de viktiga bitarna, att hon får måla lite och sen välja frukt i samlingen. Alltid äpple! (Men hon äter det inte förstås, jag skrapar med en sked så att hon får lite fruktsaft på en sked). Idag var där tre så rara tjejer som lekte med Tuva. De lekte prinsessa och klädde ut sig. Tuva satt lite på avstånd och betraktade, vilket en av flickorna observerade och gick fram till Tuva med en sjal. Hon lade den om halsen på Tuva.
– Så, nu är du också prinsessa!

Gissa om Tuva blev överlycklig! Hon fick vara med och leka, på sina villkor och det var inget konstigt med det. Kompisarna dansade runt henne och lekte tittut, försedde henne med leksaker som hon kunde greppa. Sen ville tjejerna hoppa hage, på en sån där matta med en ritad hopphage.
– Nej men…Tuva kan ju inte hoppa. konstaterade en av flickorna bekymrat. Hur skulle hon då kunna vara med och hoppa hage?

Jag funderade en kort sekund.
– Jodå, hon kan hoppa hage hon också! sa jag och körde fram rullstolen och studsade med framhjulen i varje ruta. Flickorna blev överförtjusta, Tuva likaså! Klart Tuva kan hoppa hage! Med Humlan!

Resten av dagen har lilla damen varit ganska trött, kanhända gårdagens sömnbrist hann ifatt henne idag? Naturligtvis har det inte gått att söva henne, men hon har i alla fall villigt gått med på att vila i flera omgångar. Nu ligger hon och snusar sött i sängen, hon måste ladda lite för imorgon kommer hennes favvo bland favoriter hit och hälsar på: Barkis!

5 reaktion på “Fräsch som en nyponros

 1. Nilla

  Ah men Ida. . Hon hade ju specialerbjudande på handkittet också det kostade ju faktiskt bara 498:-… =) En hel hundring billigare! Jisses… Men sen när vi blivit miljonärer! Då kan vi köpa hela väskan! =)

  Hoppas Tuva sovit gott inatt så hon orkar busa med Barkis! =)

 2. elmida.se

  Vad härligt med dagislekarna =)
  Och visst kan Tuva vara med, bara att vara lite uppfinningsrik.
  Ha en bra dag! Kram =)

 3. Maria Hagman

  Tjenare!
  Vad glad jag vart när Tuva hade haft en sån mysig dag på dagis, man riktigt ser hennes glada ”nylle” framför sig. Jag håller tummarna att allt går bra på fredag, vi får höras efteråt. Måmga kramar från mej!!!!!

 4. Helen.K

  Hejsan!
  Tänk vad barnen får till det. dom kan få med ALLA oavsett med rullstol eller inte.
  Jag jobbar på förskola och jag har sett mycket genom åren.
  Hääääärligt! att Tuva fick en sån underbar dag på sin förskola.
  Ha en bra dag och krama barnen.

 5. Kajsa

  Jag har åxå vart på Mary Kay och fått lena händer…så lena att jag köpte hela handkittet…som min fordonsstuderande son flitigt använt för att rengöra sina oljiga händer…kvar i plastväskan finns en skitig flaska (peelingen) och två nästan oanvända krämer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *