Födelsedag!

Kan ni tänka er va? 4 år fyller damen idag! Helt ofattbart vad tiden går fort!
Hon har blivit flitigt uppvaktad hela dagen vill jag lova. Först av Eva (som vi lärde känna när vi var med i Södran), sen kom farmor, farfar och ”Illa” (Ann-Lousie, farmors mamma). Alldeles när det kalaset var slut så hann vi nätt och jämt klämma i oss lite pasta innan Hasses faster med make och barn kom för att gratulera, sen så hann Ulla i granngården in en sväng också innan läggdags. Tuva var helt färdig när hon landade på kudden.

Presenter har det blivit förstås, en Aqua-doodle platta med penna och stämplar fick hon av oss. Det är en ritplatta som man målar på med en penna som fylls med vatten. När vattnet torkat är målningen borta, och man kan rita igen! Fast namnet låter som något som lille Nisse, 2 år, råkat krysta ur sig i barnbassängen på äventyrsbadet…
Sen har det blivit ett bamsepussel, ett Hello Kitty-pussel (Tuva älskar allt med Hello Kitty), ett höst-ställ som tål både regn och rusk i sandlådan, kläder, kläder och mera kläder. En alldeles perfekt födelsedag!
Tårta blev det naturligtvis också, en tårta som var alldeles så mycket Tuva som den bara kunde bli. Den var lila, med en rosa ros! Anton käkade förstås upp rosen, men lika glad för det var väl födelsedagsflickan i alla fall.

Anton har förresten gått första dagen i F-klassen idag, stora karln. Han såg lite ängslig och nervös ut när vi knatade in på skolgården, men det släppte så snart han såg alla kompisar som stod och såg precis lika nervösa ut som honom själv! En snabb, diskret kram sen fick mamma allt knata hem igen. Jag var så spänd på F-klassen att jag hade kunnat stanna hela dagen!
När jag hämtade honom var han sådär underbart upplysande och pratig som bara en 5-åring kan vara.

– Hur var första dagen då?

– Bra.

– Vad gjorde ni idag då?

– Lekte, åt mat, lekte lite till, jobbade, käkade mellis, gick hem.

Ah…punkt och slut. Inget mer att säga om den saken, inte. Förutom att det var äckel-päckel mat och att han hoppades på nåt annat än kassler imorgon. Det bör läggas till protokollet att dagens rätt var Pasta Carbonara, men äckel-päckel var det i alla fall, kassler eller ej.

Själv känner jag mig fullkomligt pånyttfödd idag, min huvudvärk har släppt! Den har hängt med, troget och ihärdigt, i fyra dagar nu. Dygnet runt, bankandes bakom ögonen. Att röra sig har varit en plåga, att böja sig ner mot marken har varit tortyr och att sova har tett sig snudd på omöjligt. I morse när jag lämnat Anton hade jag så ont att jag inte ville göra annat än köra Gustavsbergsbussen (ni vet, lägga en pizza, hälsa på Ulrik, spy helt enkelt) och gå och lägga mig. Men det fick inte plats i schemat. Första kalasgästen skulle ramla in efter lunch, och innan dess skulle det handlas, dammsugas, lunchen skulle lagas och ätas, Tuva behövde få ett Klyx, hunden ville ut…puh! Som i ett trollslag försvann den just när jag ställde fram tårtan på bordet. Ah, ljuva lättnad! Jag började faktiskt fundera på om där var nåt galet innanför pannbenet ett tag, nåt som halkat snett eller pajjat lite, inte vet jag. Men nu är den borta. Hoppas bara att den håller sig borta också.

Näe ni, här kan inte jag sitta och dravla i all evighet. Dags för kvällsmedicin och kalas-städning!

En reaktion på “Födelsedag!

  1. Sofia L

    Oj, vad jag längtar hem till mamma å pappa i Hummelsta när jag läser detta inlägg. Jag ser alltid till att boka in ett besök på Macken, måste ju ha hamburgertallrik…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *