Den oändliga historien

Det är Tuvas hosta i ett nötskal det. En evig följetong. Nu har hon fått kortisontabletter sedan i torsdags. De både hjälper och hjälper inte. Den slemmiga, hemska, bubblande hostan är fortfarande kvar. Men den har åtminstone fått en något så när vettig dygnsrytm. Tuva har fått sova gott flera nätter i rad och det gör oändlig skillnad! Både för Fjärilen och Mamman å Pappan. Det är en sådan lättnad att jag inte kan beskriva den med ord.
Men hostan är ju alltså fortfarande kvar, med sitt mysterium. Vad tusan kommer den av och varför vill den inte ge sig?! Tuva ser piggare ut, men kortisonet lurar henne att tro att hon är piggare än vad hon egentligen är. Jag har själv aldrig fått kortison så jag vet inte personligen hur kroppen känns och beter sig, men min svägerska är tjenis med medicinen. Den ger en liten ”kick”, så att man nästan blir lite speedad. Huvudet är fortfarande trött, men kroppen tror att den är i form för precis vad som helst.
I lördags såg jag det tydligt, Tuva såg ut att vara pigg som en mört och for omkring som en furie med sin Humla. Så, efter ungefär två timmar av ystert busande, försvann plötsligt all färg från ansiktet och ögonen blev stirriga, ungefär som på en koffeinkänslig person som just dragit i sig en hel kanna kaffe. Pang tjoff!
Så vi försöker balansera upp det hela, varva vila med aktivitet även om Tuva kan tycka att det är för mycket vila och för lite aktivitet. Korta små utflykter, en fika med grannen. Lagom är bäst.

Vi harvar på med kortisonet så får vi se vad Dr Bråttom kan klura ut därefter.

2 reaktion på “Den oändliga historien

 1. Annelie

  Hej Ida skönt att ni fått sova. Jag önskar och hoppas läkarna kan få bot på en elaka hostan.

  Kram Annelie

 2. Emma

  Kortison är klurigt.

  Jag får Pulmicort dagligen pga min astma. Jag blir ju även riktigt dålig när jag blir sjuk, hostar mängder i en hel evighet. Flera månader. Känner igen mig mycket i er karusell. Någon gång har jag fått Betapred i olika konstellationer och det är kanon. Man mår bra och tänker att nu är det över. Tills det slutar verka. Då är man tillbaka på ruta ett. Jag lurar inte mig själv med Betapred längre om det inte är absolut nödvändigt.

  Ett litet tips. Packa aldrig ner eller undan inhalatorer och grejer. Då kommer hostan tillbaka direkt! ;)
  (Det där var lite på skoj. Men faktiskt, det har varit så här. När man tror att det är över är det bara lugnet före stormen.)

  Detta var ingen tröstande kommentar. Tyvärr.. Men jag har hittat sätt som funkat för mig att bli av med hostan, beroende på vilken typ av hosta det är. Jag känner det. Men det är alltid så sjukt svårt att avgöra när och hur man ska ta medicin och när man måste lägga av för att det ska hinna lugna sig. Så man inte bara underhåller hostan.

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *