Bacillen

April, april din jädra bacill, far åt pepparn eller vart du vill!

Gud i skruven vad less jag är på vad det än är för bacillusk som har bitit sig fast, envist som en bulldog, i den här familjen och blåvägrar att släppa taget och försvinna. Det går bara runt, runt!
Inatt hade Tuva jättejobbigt, idag är det min tur att vara klen. Ont i huvudet och skakis. Fy tusan. Jag som hade lovat Anton att han skulle få följa med på boxningen idag, han är väldigt nyfiken på den. Men han får stanna hemma och ha myskväll med Linda å Tuva istället. Själv går jag nog och lägger mig under en filt när hon kommer.
Har redan legat under den där filten och ugglat ett par timmar och väntat på att huvudvärkstabletterna ska ta skruv. Fast det var ganska mysigt. Tuva låg bredvid och babblade och efter en stund kom Zingo och kröp upp i myshögen.

Tuva tog det lugnt idag, hon fick sova tills hon vaknade själv och sen har hon och Linda varit hemma och tagit allt i Tuvas tempo. Lite mys, lite bus. Min tanke var att Tuva och jag skulle ta en rejäl långpromenad i det vackra vädret när Linda gick hem kl 13.30, men då hade jag så ont i huvudet att bara resa sig ur soffan var otänkbart. Linda kom tillbaks kl 18 igen (hon jobbar ju onsdagskvällar så att både jag och Hasse kan träna) och då var Tuva mer än lovligt understimulerad , så då gjorde tjejerna upp egna planer för kvällen. Anton och jag stannade hemma och hade myskväll med hyrfilm medan Tuva och Linda for iväg på en liten fikatur till Lindas kompis Jenny. Tuva var alldeles vild när Linda packade ihop det som behövde tas med.
– Linda!! Jenny! Kaffe! Roooligt!!
– Ja, vi ska åka till Jenny och fika. Jag måste bara packa lite saker till dig först.
– Nej, nuuuu!!!
– Ja, jag ska skynda mig.
– Linda!! NUUUUU!!!!

Hon vet vad hon vill, lilla fjärilen.

3 reaktion på “Bacillen

 1. Solveig Lenestad

  Vi får tro att vårvärmen ställer allt tillrätta med de dumma ”sjukorna”. I södra Sverige börjar våren synas, vi har bra med snö kvar än, men det ”tar på den” som Hallänningarna säger. Krokusen tittar fram även påskliljorna, ha det så gott!
  Vårhälsningar
  Solveig

 2. Annelie

  Det var en förbaskad bacill som inte kan lämna er i fred.
  Tur att Linda finns, Så att du kan få vila ut när du är sjuk.
  Jag har ofta migrän och ligger helt utslagen i sängen.
  Därför kan jag inte fatta hur du orkar som du gör. Jag är glad att
  ni har Linda. För en människa kan inte orka så mycket som helst.

  kram

 3. Lillemor

  Men jisses Amalia, första gången jag verkligen SER dig dålig så… krya på dig nu Ida…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *