Åskar på besök

Mmm, Åskar har knallat runt här ett tag men nu tror jag att han börjar dra bortåt. Jag tycker det är rätt mysigt, när regnet smattrar mot altantaket och åskan mullrande sveper fram över skyn. Zingo tycker inte alls att det är mysigt, han har gått här och skällt på ”busen” som för liv utanför dörren!
Alltmedan Åskar underhöll oss har jag stått vid köksbänken och bakat. Lite nervös var jag att strömmen skulle försvinna när åskan var alldeles ovanför oss samtidigt som bullarna jäst färdigt och ville in i ugnen, men det gick vägen. Åskar kanske uppskattar doften av nybakat?

Puh, jag är lite trötter nu jag. Dagen inleddes med en rask promenad på dryga 5 kilometer med hunden, jag höll tempo och tog ut stegen rejält eftersom jag planerat att spendera resten av dagen med att påta i trädgården och pyssla inomhus. Men lagom tills jag kom hem ringde svärfar och behövde lite hjälp med att lasta av virke från timmervagnen. Vanligtvis är det Hasse som hjälper till, men han har ryggskott och kunde inte vara behjälplig med något lyftande alls. Så det var på med arbetshandskarna som gällde! Det tog sin lilla tid, eftersom det var virke i olika dimensioner som skulle ligga på olika högar. Vi fick lägga lite pussel för att få det hyffsat rakt och fint i högarna. Roligt var det, hur som helst.

Så efter långpromenad, virkeslyft, bull- och kakbakning, två maskiner tvätt, middag och kvällsprommis med hunden är fötterna lite möra. Just nu sitter jag och slappar i soffan med Tuva. Hon är nöjd men inte riktigt i form, slem och oräkneliga bajsblöjor har tagit på krafterna idag. Nöjd är hon för att Lindas semester är slut, äntligen är Fjärilens älskade assistent tillbaka! Hela dagen igår hade Tuva ett stort flin, från öra till öra.
– Vad flinar du åt då?
– Lilla, Lilla! Baaata! (Linda, Linda är tillbaka!!)

En reaktion på “Åskar på besök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *