Oj oj oj, vad vi har bowlat ikväll! Stugknuten anordnade en bowlingkväll, vi kom ett helt kompani ifrån Långshyttan. Eller, tja, vi var i alla fall 7 stycken. Hasse, jag, Tuva, Anton, Raie, Victor och Gunnar. Hur kul som helst. Roligast av alla hade nog Tuva och Anton. Tuva fick änvända en sån där klot-ramp igen, istället för att kasta klotet själv. Och när det ska bowlas vill hon minsann inte sitta i Humlan! Då ska man gå, och när man puttar klotet ska man stå upp. Hon lyckades till och med få in en strike!
Anton bytte till en annan bana efter halva tiden, för på våran bana fanns det inga bumpers, ni vet såna där som blockerar rännan. Hans klot hamnade ju i rännan hela tiden, det är ju jättesvårt att både styra klotet rätt och samtidigt ge det tillräckligt med fart för att ta sig hela vägen fram. Så till slut gick han över och spelade med ett annat syskon i Stugknuten-gänget. Dom såg ut att ha väldigt skoj med en hel bana alldeles för sig själva.

Jo, förresten. Jag glömde ju skriva det igår att det är söndag 2/11 som jag ska sitta i Tildes soffa. Så, nu har jag talat om det.

Hehe, Anton sa nåt roligt härom dagen. Ja, det gör han ju i och för sig varje dag. Så här var det: Anton hade fått en ny Ben10-klocka av mormor och han ville ha hjälp att sätta på sig den. Den knäpps med ett elastiskt band runt handleden.
– Hur hårt vill du att jag ska sätta den då? undrade Hasse.
– Tja, när handen börjar skrynkla sig så kan du sluta…

Haha, det ska vara Anton till att komma på nåt sånt!

Men allt är inte alldeles bra här hemma, en av mina gullungar är ju sjuk. Zingo-plutten är magsjuk. Av vad vet jag inte riktigt, men om jag säger så här: varje gång han har gjort nummer 2 så måste jag tvätta baken på honom. Det bara rinner och rinner. I och för sig inget ovanligt när det gäller hundar, men det brukar ju ge sig efter nån dag. Men det här har hållit i sen i lördags, så idag är han satt på svält. Låter jättegrymt, men det är för att magen ska få en chans att hämta sig. Först svält i 24 timmar, sen en vecka med skonkost. Fisk och ris. Undras just hur mycket fisk och ris en 30-kilos Golden kränger om dan? Men han orkar i alla fall busa med Idefix, så det är ingen större fara på taket ännu. Fast det kändes så grymt att ge Idefix mat när Zingo bara fick titta på…

På tal om sjuk, så ska vi vaccinera oss på torsdag, för att inte bli sjuka. Det kommer visst en lite småelak sväng med flunsan i år, och Tuva är en högriskpatient (alltså det betyder att det vore attans nedrigt olyckligt om hon skulle dra på sig flunsan, eftersom hon har svårt att tackla en vanlig förkyling). Då är det bra om hela familjen vaccinerar sig, dels för att inte vi ska ligga alldeles utslagna så ingen kan ta hand om lilla damen, men också för smittorisken. Jag själv är ju inte nålrädd det allra minsta ( jag har fått akupunkturbehandling, epidural när jag födde barn, jag är blodgivare, ja jag är inte rädd för nålar helt enkelt), men Anton och Hasse är ju en annan femma. Jag får väl köpa dem en var sin glass som jag kan vifta med när sköterskan sticker.

Näe, nu har jag inte tid att sitta här längre, nya numret av Illustrerad vetenskap kom ju idag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *